Voor Info Support maakte we onze training teamontwikkeling op maat. Info Support is een IT-dienstverlener, opgericht in 1986 en uitgegroeid van een eenmansbedrijf naar een onderneming met ruim 400 medewerkers. De organisatie heeft een kantoor in Nederland en in België. Info Support is gespecialiseerd in maatwerksoftware, data solutions, beheer en trainingen en vooral actief in de sectoren agrifood, energie, fintech, mobiliteit, pensioen en zorg.

Achtergrond

De professionals van InfoSupport streven naar het bieden van solide en innovatieve softwareoplossingen om hun opdrachtgevers te ondersteunen bij het realiseren van hun eigen bedrijfsdoelstellingen. Daarbij staat voor Info Support het leveren van toegevoegde waarde voor hun opdrachtgevers centraal. Info Support hanteert de kernwaarden: soliditeit, integriteit, vakmanschap en passie.

Nanda Geleedst, Human Development Adviseur bij Info Support, kwam na een zoektocht via internet bij ons terecht. Het programma Teamontwikkeling op onze website sprak haar erg aan en dat was het begin van een fijne samenwerking.
Nanda was op zoek naar een training Teamontwikkeling voor het ‘SQL-team’ van Info Support. Dit team bestond uit 5 medewerkers en 1 leidinggevende; Olaf Winkel – service delivery manager.

Voorafgaand aan deze training was het team al een paar keer ‘een dag op de hei geweest’ en hadden ze allemaal al een DISC-profiel. De vraag om een training Teamontwikkeling kwam voornamelijk vanuit het team zelf. Nanda beschreef dat ‘er geen wrijving binnen het team was maar wel urgentie voor een training omtrent communicatie/feedback voor een goede samenwerking; gericht op goede feedback geven aan elkaar.’ Nanda was op zoek naar een pragmatische man als trainer en dat werd onze Allard Klok.

In het voorbereidende gesprek om deze training Teamontwikkeling af te stemmen met Nanda en Olaf besprak Allard met hen dat er veel gevraagd wordt van het SQL-team. Info Support was hard op zoek naar extra personeel maar de juiste persoon vinden was lastig. De wens was om de algehele performance van het team verder te verbeteren, waarbij de 5 medewerkers meer verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen rol en die van de anderen en dat men elkaar daarop kan aanspreken.

Doel

Het doel van de training (bestaande uit coaching/intakes en 2 gezamenlijke sessies) was:

  • Meer plezier krijgen in het werk
  • Een hogere kwaliteit leveren in de dienstverlening naar klanten
  • Effectiever samenwerken
  • Werken vanuit eigen kracht

Programma training Teamontwikkeling

Om dit doel te bereiken werd gestart met een individuele coaching/intake. In deze gesprekken van anderhalf uur per persoon kreeg iedereen de ruimte om zijn/haar persoonlijke leervraag in te brengen en samen met Allard te onderzoeken wat er nodig was om die vraag zo goed mogelijk te beantwoorden. Deze intake zette alle deelnemers in de juiste leerstand en zorgde voor een goede aansluiting op de collectieve sessies. Voor de 1e collectieve bijeenkomst werd ook een voorbereidende opdracht verstrekt.

Vanuit de input van de gesprekken maakte Allard het programma voor de training Teamontwikkeling op maat voor het team.
Tijdens de trainingsonderdelen was het team veel in interactie met elkaar, onder begeleiding van Allard. Ze maakten zich de aangereikte technieken eigen door met elkaar te oefenen en te ervaren. Bij Feedback geven was dat bijvoorbeeld een oefening waarin een deelnemer zich uitspreekt naar de ander over wat prettig is in het contact met de ander en wat het contact lastig maakt en gebruiken we de vraag: ‘welke feedback heb je de afgelopen week niet gegeven?’, als input voor het oefenen van Feedback geven en ontvangen.

Tijdens de 1e bijeenkomst van 1 dagdeel kwam aan bod:

  • Werken vanuit eigen kracht (inzet en kennis van DISC),
  • Feedback geven en ontvangen (beter worden van en met elkaar),
  • Behoefte en verlangen.

Na deze 1e bijeenkomst volgde een tussentijdse opdracht.

Tijdens de 2e bijeenkomst van 1 dagdeel kwam aan bod:

  • Terugblik op eigen proces en wat daarin nodig is,
  • Sterkte/zwakte analyse individueel en team,
  • Grenzen stellen (gezond blijven in je eigen rol).

Projectleider en trainer Allard Klok

“Techneuten die aan de slag gaan met de onderstroom, ik kan er enorm van genieten. Met veel plezier heb ik gewerkt met het team van Olaf. Zes hardwerkende mannen en vrouwen (zelfs tijdens de training Teamontwikkeling moest er een probleem van een klant opgelost worden) die vol aan de slag gingen met beter worden van en met elkaar. Oefenen in elkaar aanspreken, in het je uitspreken en hoe lastig dat soms is. De veiligheid om dat te kunnen doen, zelfs met Olaf als leidinggevende erbij, vond ik fantastisch en inspirerend.”

Opdrachtgever Info Support Olaf Winkel

“Hoe laat je een team zich ontwikkelen in het elkaar aanspreken op gedrag en resultaat, dat was de uitdaging voor mijzelf en het team. Een bijzonderheid hierbij was dat het team privé het prima met elkaar kon vinden, bij elkaar op bezoek ging, met elkaar naar optredens enz., maar op het werk ineens niet meer direct aansprak maar hiervoor vaak op de hiërarchische lijnen leunde. Wat was nu de zere plek in het team? Allard heeft deze in de training Teamontwikkeling benoemd en goed beetgepakt in zijn aanpak en onze gezamenlijke sessies. Het aanspreken, gewoon doen, bleek toch gewoon heel lastig, vooral als je elkaar aardig vindt.
Na dit traject was natuurlijk niet ineens alles opgelost, maar als team konden we het nu benoemen en daarmee echt zien wat er niet goed liep en elkaar hierin helpen. Het blijkt wel dat dit tijd kost en eigenlijk ook altijd wel een valkuil blijft.”

Meer weten over een training Teamontwikkeling? »

je bent offline