Training leiderschap Ortec Finance

Voor 14 teammanagers van Ortec Finance ontwierpen we een 4-daagse training leiderschap. Er was behoefte aan structuur en praktische handvatten in de aansturing van hun teams.

Ortec Finance levert technologie en oplossingen die investeringsbeslissingen makkelijker maken. Het is een sterk groeiende onderneming, zowel op de Nederlandse thuismarkt als ook mondiaal. Daartoe investeert Ortec voortdurend in het verbeteren van producten en diensten, maar ook in duurzame en langdurige relaties met medewerkers en klanten.

De training Leiderschap richtte zich zowel op het inwerken van nieuwe medewerkers, om die zo snel mogelijk productief te laten zijn, als ook op alle medewerkers om die effectief tot zelfstandig werkende professionals te ontwikkelen. De aangereikte handvatten: situationeel leidinggeven, feedback (vragen, geven en ontvangen), monitoren van talentontwikkeling medewerkers (STAR-methodiek) en implementatie in het dagelijks werk (time management).

Jacob – Teamleider: “Voor mij was de training heel nuttig en ook zeker een belangrijke aanvulling voor mijn werkzaamheden. De daadwerkelijke opbrengst van de training zal een hogere prestatie van mijn 2 teams zijn en de inwerktijd van nieuwe medewerkers lager. En vermoedelijk ook een groter werkplezier van de medewerkers. Ik vind trainer Frits erg inspirerend en zeer capabel. Knap hoe snel hij kan schakelen tussen de stijlen en een gesprek een hele andere wending kan geven.”

Hoe we te werk gingen

Om zo goed mogelijk aan te sluiten op de collectieve behoefte van Ortec Finance, en die van elke individuele deelnemer, creëerden we een interactieve maatwerktraining, verdeeld over 2 groepen van 7 personen. De focus lag op bewustzijn, zelfreflectie, identiteit en ontwikkeling van vaardigheden. We wisselden inhoudelijke opdrachten en het oefenen in gespreksvaardigheden met een professionele trainingsacteur met elkaar af.

Raymond – Teamleider: “Ik heb de training als heel positief ervaren. De 4 dagen zijn voorbij gevlogen en ik heb enorm veel handvatten gekregen voor toepassing in de praktijk. Ik verwacht dat dit ook een enorme positieve invloed zal hebben op de ontwikkeling van mijn Teamleden. Ik ben heel positief over trainer Frits. Hij neemt de tijd, geeft je vertrouwen, en stelt zichzelf kwetsbaar op. Hierdoor voel je jezelf ook veilig om je kwetsbaar op te stellen.”

Wendy – Teamleider: “Heldere handvatten vanuit de theorie, maar ook veel en goede focus op de toepassing en gesprekstechnieken. Veel facetten langsgekomen, maar prima hoeveelheid stof. Ik verwacht beter in de behoefte te kunnen voorzien om mijn medewerkers verder te laten groeien. Voor mij zelf heb ik hier nu handvatten bij en mooie doelen voor mijn eigen ontwikkeling hierin. Voor Ortec Finance kan de ontwikkeling van mensen sneller gaan, waardoor ze nog beter inzetbaar worden voor de organisatie. Ik vind Frits een prettige trainer. Goede uitleg, praktische toepassing. Open en toegankelijk. Zorgt voor een prettige sfeer in de groep. Ik vond de trainingacteurs beide heel erg prettig om op te oefenen. Ik geef de training een 8.”

Resultaat van de 4-daagse training leiderschap

De Teammanagers kunnen aan de hand van objectieve parameters van elk van hun medewerkers het ontwikkelingsniveau per hoofdtaak vaststellen en vervolgens de daarbij passende leiderschapsstijl (instrueren, coachen, ondersteunen of delegeren) flexibel toepassen. De Teammanagers hebben zo praktische handvatten, de medewerkers aangesloten leiderschap die past bij hun situatie.

Projectleider en trainer Frits Cohen (PAK)

“De deelnemende Teamleiders aan de training leiderschap zijn allen hoogopgeleide bèta-professionals (waaronder wiskundigen, sterrenkundigen, natuurkundigen, econometristen). Wat hen uniek maakt, is hun vermogen om naast hun vakinhoudelijkheid ook hun medewerkers vanuit de menskant te benaderen en hen verder te helpen ontwikkelen. Het was een plezier om samen met hen te mogen werken aan hun eigen ontwikkeling als leidinggevende. Hetzelfde kan ik zeggen voor de totstandkoming van dit trainingstraject, waarin Suzan van HR voortdurend de toegevoegde waarde voor Ortec Finance voor ogen had.”

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

Contact aanvraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten over onze trainingen voor teammanagers? »

je bent offline