Persoonlijke ontwikkeling op maat

PAK verzorgde verschillende training in persoonlijke effectiviteit voor de gemeente Westervoort. Over de Gemeente. Het Gelderse Westervoort telt ongeveer 15.000 inwoners. Voor de gemeente werken zo’n 100 medewerkers. Uitgaande van de kernwaarden van de gemeente Westervoort zijn er in 2012 een aantal trainingen bedacht, o.a. gericht op het thema persoonlijke effectiviteit. Het gevarieerde trainingsaanbod bood medewerkers de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen op voor hun relevante terreinen. Tijdens een ludieke opleidingsmarkt konden werknemers een keuze maken uit het aanbod. De overall strekking van de trainingen in persoonlijke effectiviteit moest staan op de pijlers: transparantie, open communicatie, vernieuwing en verheldering. Daarbij stonden de trainingen in het teken van het dienstverleningsconcept. Daarin stonden de competenties Samenwerken, Servicegericht, Professioneel en Durf centraal.

“Het was een bijzonder en inspirerende dag, waarin ik veel geleerd heb over hoe ik overkom en dat ik mezelf en anderen serieus moet nemen. Ga het zeker toepassen. Jolien en Barbara zijn heel aandachtig.”
Deelnemer training De Kracht van Feedback

Wij boden de volgende trainingen in persoonlijke effectiviteit aan:

* De Kracht van Feedback: Feedback Geven en Ontvangen.

* Werken met Meer Passie: Wanneer ga jij fluitend naar je werk? Waar zit ‘m dat in voor jou?

* Out of the Box Denken: De kracht van het creatief potentieel.

“Ik heb de training als zeer positief, leerzaam en prettig ervaren. Was aandacht voor alle zaken en inbreng. Een 10.”
Susanne – Medewerker P&O, deelnemer training Werken met Meer Passie

De cursussen persoonlijke effectiviteit

Trainer Jolien Slavenburg heeft meegedacht over de vertaling van de gewenste competenties in verschillende trainingen in persoonlijke effectiviteit en deze gepresenteerd tijdens de opleidingsmarkt. Uiteindelijk hebben zo’n 50 medewerkers deelgenomen aan de trainingen van PAK organisatieontwikkeling.

“Ik vond de training nuttig en ik was positief verrast: precies goed.” Remon – Senior Beleidsmedewerker Handhaving, deelnemer training Out of the Box Denken

Oktober 2012 en Januari 2013 – de Kracht van Feedback

De gemeente legt de nadruk op het belang van een open en effectieve communicatie. Feedback is onmisbaar als je met anderen samenwerkt. Iedereen moet zo nu en dan kunnen zeggen dat het werk van de ander niet in orde is, of juist heel erg goed is. Trainer Jolien Slavenburg liet samen met trainingsactrice Barbara Klaaysen de deelnemers ervaren dat krachtig en helder feedback geven je communicatie optimaal maakt. In deze interactieve training lag de nadruk op praktische oefening. De deelnemers waren continu in actie met de trainer én de acteur.
In onze benadering wordt degene die feedback geeft én degene die feedback ontvangt er beter van; een win-win situatie. Het resultaat is dat men zichzelf en elkaar gezien en gewaardeerd voelt. De deelnemers ontdekten dat als je actief je waardering uit gaat spreken, het ook makkelijker wordt om te zeggen wat je lastig vindt in het gedrag van de ander.

“De training sluit goed aan bij mijn verwachtingen. Regelmatig wordt je toch even wakker geschud en een spiegel voor gehouden. Echt iets waar je wat aan hebt.”
Wendy – Applicatiebeheerder, deelnemer training De Kracht van Feedback

November 2012 en Februari 2013 – Out of the Box Denken

Door creatieve basisvaardigheden te oefenen leer je het denkvermogen op te rekken, waardoor je meer en betere ideeën ontwikkelt. In de training vormden trainer Ingrid Schröder met de deelnemers een grote creatieve denktank. Ze zetten het creatieve potentieel van de groep in om prettiger en slimmer te werken.
Het vertrouwen is gegroeid dat je voor elk probleem dat zich voordoet vroeg of laat een oplossing kunt verzinnen. Er is immers niets dat meer motiveert dan de oplossing die je zelf of met collega’s uit de organisatie hebt bedacht.

“Ik vond de training duidelijk, inspirerend en ik kan er wat mee. En nu maar vasthouden om er ook echt iets mee te doen in de waan van de dag.”
Willy – Beleidsmedewerker WMO, deelnemer training Out of the Box Denken

Februari 2013 – Werken met meer Passie
Hoe beter je begrijpt waar jouw passie in zit en waarom, hoe gerichter je zelf sturing kunt geven aan je werk en zo het verschil kunt maken. In de training werd stil gestaan bij de Passie drijfveren van de deelnemers als professional. Vervolgens werd onderzocht wat dat betekent voor de invulling van ieders werk. Vragen die gesteld werden waren o.a.: Wat zijn jouw persoonlijke werkpunten om meer vanuit je Passie te werken? Hoe kan je omgeving je daarbij helpen?

De deelnemers gingen naar huis met een overzicht van hun drijfveren op werkgebied en concrete ideeën om nog meer vanuit hun passie te werken.

“Ik vond de training in persoonlijke effectiviteit duidelijk en overzichtelijk, kundig en nuttig. Een 8.”
Bernard – Juridisch beleidsmedewerker, deelnemer training Werken met Meer Passie

Opdrachtgever Jet Goedhart – medewerker P&O administratie & beleid

“Op het ogenblik leven we in een maatschappij waarin veel veranderingen elkaar opvolgen. Voor de organisatie van de gemeente Westervoort, een organisatie die midden in de samenleving staat, heeft dat gevolgen en daarmee ook voor het werk van onze medewerkers. We vinden het belangrijk dat we goed kwalitatief werk blijven leveren en dat kan alleen maar met gemotiveerde en betrokken medewerkers. Samenwerken, Servicegericht, Professioneel en Durf staan centraal. Naast de harde vaardigheden in persoonlijke effectiviteit, zoals hoe je op een efficiëntere wijze je werk kunt doen, hebben we ook gekeken naar wat drijft de medewerker en wat is belangrijk in de werksfeer. We kwamen al gauw uit op een training feedback geven en ontvangen, een training die aansluiting zoekt bij wat je drijft en een training in persoonlijke effectiviteit die je laat zien dat je ook buiten de gebaande paden oplossingen kunt vinden voor de problemen die je in je werk tegen komt. In een paar gesprekken met Jolien Slavenburg van PAK organisatieontwikkeling zijn we samen op zoek gegaan naar wat past in onze organisatie. PAK heeft drie trainingen voor ons verzorgd en de medewerkers die hieraan hebben deelgenomen zijn erg positief. De geleerde vaardigheden kunnen direct worden toegepast. Lekker praktisch, iets wat goed in onze organisatie past. Voor een heuse cultuurverandering hebben we nog een lange weg te gaan, maar een eerste stap is gezet. Een goed begin om vooral door te gaan op de ingeslagen weg.”

“Ik vond de training in persoonlijke effectiviteit duidelijk, inspirerend en kundig. De training zet je aan tot het verder nadenken en doen dan je eigenlijk normaal doet. Leerzame dag gehad.”
Anita – WOZ-medewerker/BAG-beheerder, deelnemer training Out of the Box Denken

Trainer Jolien Slavenburg

“Het mooie aan dit project was dat we dat we steeds met de klant in dialoog waren hoe we met ons aanbod de persoonlijke effectiviteit van de individuele medewerker konden versterken en tevens konden bijdragen aan een cultuurverandering binnen de organisatie. De samenwerking met Jet Goedhart kenmerkte zich dan ook als samen bouwen. De communicatie was daarbij open en plezierig in de verschillende fasen van het project.
Wat me trof bij de medewerkers was hun betrokkenheid; bij de burger, de gemeenschappelijke doelen voor de burger en bij elkaar. De deelnemers zijn in de verschillende trainingen zowel gesterkt in hun persoonlijke effectiviteit en professionaliteit als in bewustwording hoe ze binnen de gemeente met elkaar omgaan. Wat hiervan is krachtig en mag zeker behouden worden en waar kunnen we met lef, creativiteit en krachtige samenwerking extra stappen zetten? Belangrijke issues in een veranderende organisatie.”

“Een goede training in persoonlijke effectiviteit om tot oplossingen te komen die anders blijven “sudderen”.
Peter – Senior Medewerker Archief en facilitaire zaken, deelnemer training de Kracht van Feedback

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

Contact aanvraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten over persoonlijke effectiviteit? »

je bent offline