OR-training Partou kinderopvang

Over Partou

Partou bestaat sinds 1 januari 2014 en komt voort uit Partou kinderopvang, Skon kinderopvang, Allio kinderopvang en Gastouderopvang Nederland. Er zijn 340 Partou-vestigingen in Nederland, voornamelijk in de randstad. Er werken ruim 3.800 medewerkers die samen zorgen voor ruim 26.000 kinderen. Het servicekantoor is gevestigd in Vianen. De nieuwe ondernemingsraad bestaat uit leden uit verschillende lagen binnen de organisatie.

De OR-training

De vraag van de ondernemingsvraag was helder: maak van ons een team en verbeter onze communicatie met zowel het bestuur als met de achterban. In de OR-training was behoefte aan zowel gesprekstechnieken, persoonlijke ontwikkeling als helderheid van de positie van de ondernemingsraad ten opzichte van het bestuur en de achterban.
De ondernemingsraad van Partou bestaat uit 18 leden, die allemaal deelnamen aan OR-training. De OR-training bestond uit drie sessies. In de eerste sessie werd geoefend in feedback, omgaan met emoties en het herkennen en oplossen van niet-constructieve communicatie (de dramadriehoek).
In de tweede sessie werden de posities duidelijk van de leden van de ondernemingsraad ten opzichte van elkaar, het bestuur en de achterban. Er werd gediscussieerd over en geoefend met de waarden van de ondernemingsraad. Kwaliteiten zijn gedeeld in een persoonlijke ontmoeting tussen alle OR-leden.
In de derde sessie werden gesprekstechnieken geoefend die van pas komen in het gesprek met het bestuur. Thema’s als status, naar concrete invulling van het beleid vragen, en ‘je punt maken’ werden geoefend.

Jessica de Kruijf, voorzitter ondernemingsraad Partou.

“Als nieuw startende OR is een training van groot belang. Bastiaan heeft goed ingespeeld op onze basis behoeftes ten aanzien van het verbinden en sterk maken van een groot team. Daarbij heeft hij verschillende methodes gebruikt om ons meer inzicht te geven in de persoonlijke competenties, gesprekstechnieken en samenwerking. De OR kijkt met groot plezier terug op de aangeboden training en gaat met goede, positieve energie het ondernemingsraad werk tegemoet. Bastiaan hartelijk dank!!”

Trainer Bastiaan van Meeteren

“Ik trof een gemêleerd gezelschap aan, sommigen waren ervaren en anderen nieuw binnen de wereld van de OR. 18 OR leden die om verschillende redenen in de ondernemingsraad zitten en waarvan velen elkaar niet kenden. Ik ben ervan uit gegaan dat bekend, bemind maakt. Dat dat werkte ook weer in deze OR-training. De structuur die ik daarin aanbood werkte als een katalysator: gedurende het traject werden alle leden meer open naar elkaar en werd men meer en meer bereid te oefenen en persoonlijke te ontwikkelen. Zo zit deze OR steviger in het zadel en kan het zijn taken met meer zelfvertrouwen uitvoeren.“

Meer weten over dit programma »

je bent offline