Voor Kids voor Kinderen organiseerde PAK een feedback workshop. Bart Mensen en Jeanine Rozenberg positioneren ‘hun’ Kids voor Kinderen naast kinderdagverblijf ook als deeltijdopvoeder. De pedagogische medewerkers van Kids voor Kinderen leveren daadwerkelijk een bijdrage aan de opvoeding van de kinderen. Ze worden bewust gemaakt van de noodzaak van respect voor zichzelf, anderen en hun omgeving. Naar ouders toe wordt transparant gecommuniceerd over de ervaringen met de kinderen.

“Absoluut nuttig, zowel in de praktijk, op het werk als in een thuissituatie. Dank je wel.”
Tamara – Peuterleidster / deelnemer Feedback Workshop

De opzet van de Feedback workshop

Kids voor Kinderen staat voor professionaliteit, kwaliteit en sfeer. Dit wordt o.a. geborgd door middel van een inzichtelijk Pedagogisch Beleidsplan en diverse interne opleidingen op het gebied van Pedagogiek. Daarnaast is het van belang dat de communicatie onderling en met ouders aan de kernwaarden voldoet. Voor de pedagogische medewerkers is het goed om bij zichzelf te kunnen blijven, in verbinding met hun collega’s en ouders. Om ze hierin te versterken werd ze in 2013 een (avond)training Feedback geven en ontvangen aangeboden.

“Erg leuk, interessant en leerzaam. Ben dingen te weten gekomen die ik nog niet wist. Het was fijn om te oefenen zonder enige druk.” Iris – Pedagogisch Medewerker / deelnemer Feedback workshop

Projectleider en trainer Bastiaan van Meeteren en trainingsacteur Rosa Evans-Knaup bereidden zich op de Feedback workshop voor aan de hand van ingezonden leerdoelen en cases van de deelnemers. De training die daaruit voortkwam was helder en interactief, iedereen kon meerdere malen oefenen met de feedbackregels. De definitie van feedback werd verduidelijkt: het delen van wat je ziet en hoort, gekoppeld aan je gevoel of hoe je dat ervaart. Feedback nodigt op die manier uit in openheid samen te werken, zowel met collega’s als met ouders.

“De informatie was duidelijk, kort en krachtig. Het was fijn om theorie en praktijk af te wisselen.” Yvonne – Pedagogisch Medewerker / deelnemer Feedback Workshop

Bart Mensen & Jeanine Rozenberg, eigenaren ‘Kids voor Kinderen’

“Kids voor Kinderen is niet alleen ons bedrijf maar ook onze passie. Samen met de pedagogisch medewerkers willen we kinderopvang aanbieden, waarbij we de lat voor de kwaliteit erg hoog leggen. Communicatie is altijd, maar zeker in ons vak, erg belangrijk. Ouders willen graag een goede overdracht aan het einde van de dag. Het goed kunnen geven én ontvangen van feedback is daarbij van cruciaal belang.

Door eerdere positieve ervaringen met Rosa als trainingsactrice, kwamen we in contact met PAK organisatieontwikkeling. Wat een geweldige ervaring! We kunnen niet anders zeggen. De flexibiliteit, vrolijkheid en betrokkenheid sprak ons heel erg aan. Het besluit om onze pedagogisch medewerkers een feedbacktraining aan te bieden was ook snel genomen.
En uiteindelijk, want dat vraag je je dan toch af: ‘Wat merken we ervan in de praktijk?’ Dat effect blijkt enorm te zijn. Voor de één heeft de training meer zelfvertrouwen gegeven, voor de ander was het een avond vol met tips en tricks en anderen overtroffen hun kunnen. De training heeft in positieve zin erg bijgedragen en daar zijn wij erg blij mee! Dank jullie wel!”

“Heel nuttig. Ik wil het meteen in de praktijk brengen.” Claudia – babyleidster Hilversum / deelnemer Feedback Workshop

Projectleider en trainer Bastiaan van Meeteren

“De kinderopvang zit in een roerige tijd. Door bezuinigingen van de overheid hebben de grote kinderdagverblijforganisaties moeite om ouders aan zich te binden en medewerkers te behouden. Kids voor Kinderen niet. Zij blijven relatief klein en focussen zich op versterken wat er al is. Dé manier om op lange termijn kwaliteit te blijven leveren aan de ouders en hun kinderen.

Ik heb een topavond gehad! Doordat de pedagogisch medewerkers van Kids voor Kinderen al op een hoog niveau zaten, werd de stof snel opgepikt en konden we direct aan de slag. Alle deelnemers waren open over hun leerdoelen en bevlogen in het bereiken daarvan. Echt allemaal, complimenten! Op deze manier zou ik het liefst iedere dag werken. Ik dank jullie daarvoor.”

“Bastiaan was erg duidelijk en het was goed om samen met Rosa te oefenen.” Melek – Pedagogisch medewerker / deelnemer Feedback Workshop

Trainingsacteur Rosa Evans-Knaup

“Wat een leuke avond was het bij Kids voor Kinderen! Het hele team van medewerkers was aanwezig en we zaten met z’n allen in de benedenruimte van hun prachtige locatie in Baarn. Een voor ons grote groep en daarom hebben we het net iets anders aangepakt dan normaal. Het werd een flitsende spoedcursus feedback waar theorie en praktijk elkaar continu afwisselden.

Alle deelnemers hebben met mij geoefend, gewoon vanuit de kring, effe doen en proberen. Hierdoor ontstond er een losse en veilige sfeer, waar ook veel gelachen werd. Door deze sfeer en aanpak ontstond er een nieuwe werkvorm van Bastiaan en mij die we vaker willen gebruiken. Heel effectief en humorvol tegelijk.”

“De cases die Rosa voor deed gebeuren ook veel in de praktijk. Heel goed.” Melissa – Pedagogisch Medewerker / Deelnemer Feedback Workshop

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

Contact aanvraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten over onze feedback workshop? »

je bent offline