Communicatie cursus voor de kinderopvang

PAK verzorgde een communicatie cursus voor kinderopvang Mundo. Kinderopvang Mundo in Rotterdam biedt kwalitatief hoogwaardige opvang waarbij de aandacht voor en ontwikkeling van het kind voorop staan. Kinderen in de leeftijd van 10 weken tot einde basisschool zijn er welkom voor gehele dagopvang, buitenschoolse opvang en de peuterspeelzaal.

Een Rotterdamse communicatie cursus

De organisatie van Kinderopvang Mundo is gebaat bij een effectieve samenwerking tussen collega’s onderling en leidinggevenden. Kennis en kunde van de feedbackregels is daarbij een vereiste. Feedback is een machtig instrument dat bijdraagt tot een klimaat waarin men constructief samenwerkt. Onder samenwerken verstaat PAK organisatieontwikkeling: ‘beter worden van elkaar en met elkaar’.
Aan de medewerkers van Kinderopvang Mundo faciliteerde trainer Bastiaan van Meeteren en trainingsacteur Barbara Klaaysen een communicatie cursus. Bastiaan en Barbara lieten de deelnemers in de communicatie cursus ervaren dat krachtig en helder feedback geven de communicatie in hun organisatie optimaal maakt.

Onderwerpen die aan bod kwamen waren:

  • Referentiekaders
  • Nieuwsgierigheid: luisteren, samenvatten en doorvragen
  • Het scheiden van waarneming en interpretatie
  • Basisregels feedback geven
  • Compliment geven

Joset van Daatselaar, directeur, Kinderopvang Mundo

“In het verleden hebben wij ervaring opgedaan met PAK Organisatieontwikkeling (voorheen Trainingsproducties) in een workshop Omgaan met agressie. Het werken met deze organisatie en de inzet van een trainer en acteur is toen erg goed bevallen. Voor ons een reden om PAK organisatieontwikkeling nu (juni 2012) ook te vragen voor een workshop over feedback geven.
Met INGE op onze schouder (of in onze bagage) is er ervaring opgedaan met het geven van feedback. In de praktijk zullen we elkaar zeker blijven stimuleren om “zuivere” feedback te geven en onze interpretatie en oordelen achterwege te laten. Benieuwd naar INGE? Vraag PAK Organisatieontwiekkeling!!”

“Goede combi tussen theorie en praktijk. Voldoende uitleg bij vragen en rust in de training.”
Suzanne – personeelsadviseur, deelnemer communicatie cursus Rotterdam.

Trainer Bastiaan van Meeteren

“Trainingsacteur Barbara Klaaysen en ik hadden te maken met een prettige groep deelnemers die open stonden voor de stof en de werkvormen. Men was leergierig en bereid om zich kwetsbaar op te stellen. Zo konden we de eigen bijdrage aan een cultuur waarin constructieve feedback en het geven van complimenten onderzoeken en aanscherpen.
Binnen de kinderopvang wordt veel hand-on gewerkt en is het voorbereiden en reflecteren op onderlinge communicatie geen vanzelfsprekendheid. De kinderen gaan uiteraard voor alles. Toch vonden we in de training manieren om dit te combineren zodat er naast de professionele omgang met de kinderen ook onderling professioneel kan worden samengewerkt. Dank jullie wel voor jullie openheid t.o.v. feedback geven en ontvangen!”

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

Contact aanvraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten over onze incompany communicatie cursussen? »

je bent offline