Over Beweging 3.0

PAK gaf de Eerst Verantwoordelijk Verzorgenden van Beweging 3.0 een assertiviteitstraining. Zorgorganisatie Beweging 3.0 kent een breed scala aan activiteiten op het gebied van wonen, zorg en welzijn in de regio Eemland. Ruim 3.000 medewerkers en 1.600 vrijwilligers zetten zich dagelijks in voor thuiszorg, verzorgingshuis- en verpleeghuiszorg, maatschappelijke zorg en dienstverlening.

Beweging 3.0 werkt vanuit de missie om mensen te verbinden en de visie van zorgaanbieder naar facilitator en samen wonen 3.0. De komende jaren wordt door Beweging 3.0 een omslag gemaakt van een organisatie waar het accent ligt op het aanbieden van (woon-)zorg, naar het ondersteunen van mensen om voor zichzelf te kunnen blijven zorgen. Beweging 3.0 zal daarmee meer het karakter krijgen van een netwerkorganisatie. De cultuur is hierbij gebaseerd op twee kernwaarden: betrokken en professioneel.

“Floris heeft een open houding, uitnodigend: daardoor krijg je meer de kans om mee te doen en denken, ook voor degene die niet zo snel op de voorgrond treden. Zeer positief!”
Sandra, EVV’er, deelnemer training

Over de assertiviteitstraining van PAK, door Reina de Wilde Transitiecoach / Trainer VHT/VIB Academie Beweging 3.0

“Vanuit onze academie waren we op zoek naar de juiste invulling voor een assertiviteitstraining over het geven van feedback voor Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV-ers) binnen de intramurale ouderenzorg. Via PAK organisatieontwikkeling kwamen we bij Floris van Tilburg terecht. Contact gezocht met Floris en elkaar ontmoet, de sfeer was prima en er was direct een klik, wat voor mij belangrijk is als je gaat samenwerken. Vertrouwen is de basis voor alles.”

“Floris heeft een zeer herkenbare scène geschreven voor de Aassertiviteitstraining, een scène uit het werk van de EVV-er die wij vervolgens samen hebben gespeeld. Dit sloeg goed aan, gezien de reacties van de groepen. Voor mijzelf heel spannend maar achteraf heel erg leuk en leerzaam om te doen. Gezien de evaluaties hebben we goed aangevoeld wat er binnen het team nodig was, ze plukken er nog steeds de vruchten van.”

“Ik vond Floris goed, hij speelde het zo, dat je jezelf terug ziet in de praktijk, hoe je zelf met situaties omgaat.” – EVV’er, deelnemer assertiviteitstraining

Trainingsacteur Floris van Tilburg

“Beweging 3.0 is een zorgorganisatie die volop in beweging is. Reina de Wilde vroeg ons om de EVV-ers te trainen in assertieve communicatie in contact met collega’s en verwanten zodat ruimte ontstaat voor het geven en ontvangen van feedback. Samen met Reina koos ik voor een interactieve Assertiviteitstraining waarin de EVV-ers in een middag meer inzicht kregen in de mogelijkheden van hun handelen. Autonomere mensen, dat was het doel. Door het voorspelen van een scène waarbij de deelnemers mij mochten regisseren in mijn gedrag naar de ander, werd voor de deelnemers inzichtelijk dat verschillend handelen, verschillende reacties oproepen. Je hebt dus invloed! En dat werkt ook andersom, de actie van een ander – een woord, een zin, een gebaar – roept ook een reactie bij jou op.”

“De theoretische ondersteuning in de Assertiviteitstraining werd gegeven met een eenvoudig, praktisch model: de Roos van Leary. Daar hebben we de rest van de middag mee gewerkt. Het werd een dynamische ‘hands on’ Assertiviteitstraining. In rollenspelen zijn we op zoek gegaan naar de balans tussen persoonlijke betrokkenheid en zakelijke distantie. De EVV-ers herkende zich in de voorbeelden die Reina en ik gaven en de casuïstiek die we hebben neergezet. Ondertussen groeide het inzicht in het eigen handelen van de EVV-ers. Dat inzicht geeft ze ruimte om te kiezen voor ander gedrag. Er was ruimte voor humor en we hebben met veel plezier samengewerkt.”

“Ik vond dat Floris duidelijk liet zien hoe je houding een gesprek kan beïnvloeden.” – EVV’er, deelnemer assertiviteitstraining

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

Contact aanvraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten over de assertiviteitstraining? »

je bent offline