Training Adviesvaardigheden

Pro-actief en stevig adviseren

Adviseurs, projectleiders en beleidsmedewerkers krijgen in de training adviesvaardigheden inzicht in het adviesproces, persoonlijke valkuilen en praktische vaardigheden om als adviseur aan de slag te gaan. Wij bieden een in-company training adviesvaardigheden aan, gericht op basiskennis en praktische tools voor de invulling van de rol als adviseur.

Stevig in alle fasen van het adviesproces

In de training adviesvaardigheden wordt veel aandacht besteed aan communicatietools, die een onmisbaar instrument zijn voor de adviseur. De deelnemers kunnen na de training adviesvaardigheden zelfverzekerd hun opdrachtgever tegemoet treden. Ze kunnen onder iedere omstandigheid stevig blijven in hun rol als adviseur, binnen alle fasen van het adviesproces.

De verschillende fases van het adviesproces

o Voorbereiding;
o Probleem- en behoefteanalyse;
o Afstemming;
o Advies opstellen;
o Advies presenteren.

De deelnemers zullen in staat zijn om vanaf de start van het proces structuur aan te brengen in het proces en aan te sluiten bij de wensen van de opdrachtgever of ontvanger van het advies. We leren ze om de adviesopdracht op zo’n manier aan te nemen dat zij misverstanden en onvrede voorkomen in het vervolg van het proces. Ze ervaren het gemak van structuur aanbrengen in het adviesproces. We geven concrete handvatten om als adviseur in de verschillende fasen het proces optimaal vorm te geven. De deelnemers zullen ervaren wat ze kunnen doen om in iedere fase draagvlak te houden voor het advies. Doelgericht handelen op het moment dat draagvlak ontbreekt of wanneer het proces in een crisis terecht komt.

“De combi trainer en acteur en theorie en praktijk was goed. De trainer en acteur geven snel het knelpunt aan en gaven helderheid.”

Yvonne – Teamleider, deelnemer training adviesvaardigheden bij Gemeente Amsterdam

Stijlflexibiliteit

Verder werken we aan aansluiting vinden bij en vertrouwen krijgen van ieder type opdrachtgever: stijlflexibiliteit vanuit de eigen authenticiteit. Deelnemers leren de juiste stijl van adviseren toe te passen in iedere situatie. De deelnemers aan onze training adviesvaardigheden zijn in staat om de kwaliteit van hun advies over te brengen op de opdrachtgever. Ze kunnen hun advies boeiend en ontspannen presenteren. Ze leren de vaardigheid om tijdens een presentatie om te gaan met onverwachte momenten zoals kritische vragen, twijfel of wantrouwen. We geven inzicht in beïnvloeding van context en stakeholders: waarnemen vanuit verschillende perspectieven en persoonlijke situaties van deelnemers in het licht van het krachtenveld. We maken een 3D analyse door de stakeholders op te stellen in de ruimte.

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

Contact aanvraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten over de training adviesvaardigheden? »

Deelnemers aan de training adviesvaardigheden beoordelen ons met 4.7 van de 5 sterren (31 beoordelingen )

je bent offline