In of uit de flow

Ondernemers, bestuurders en beslissers hebben gemeen dat zij uiteindelijk degenen zijn die beslissen en verantwoordelijk zijn over de richting die ze kiezen voor hun organisatie. Wat ze ook gemeen hebben is het antwoord op de vraag: Wat waren de beste momenten in je leven? Dat antwoord luidt: “Momenten dat alles vanzelf ging, momenten waarop ik richting koos zonder veel na te denken, momenten waarop ik intuïtief de juiste dingen deed en keuzes maakte”. Soms sta je voor een keuze waarbij de twijfel toeslaat. De problemen vragen om een nieuwe koers in te slaan of er komen geen ideeën om de omzet te vergroten. Je staat er voor je gevoel alleen voor en hoeveel je er ook over nadenkt of laat adviseren door slimme koppen, je zit met jouw organisatie even niet in de flow. De bezieling lijkt te zijn verdwenen.

Geschikte vragen voor organisatieopstellingen voor ondernemers

PAK organisatieontwikkeling organiseert bijeenkomsten met organisatieopstellingen voor ondernemers, bestuurders en leidinggeven waarin zij antwoorden krijgen op hun vragen. Antwoorden die zorgen voor beweging in de juiste richting. Vragen die worden ingebracht zijn bijvoorbeeld:

  • Wat heeft mijn organisatie nodig nu het in een nieuwe fase terecht komt?
  • Wat betekent een nieuwe fase voor mijn positie?
  • Met wie zal ik samenwerken?
  • Waar zal ik mij op richten en wat kan ik beter loslaten?
  • Zal ik mij richten op een nieuwe markt?
  • Hoe krijg ik mijn team in de flow?
  • Hoe kan ik meer klanten aan mijn organisatie (ver)binden?

“Ik vond het interessant om mee te maken en het had ook veel impact op me. Goed om met behulp van posities een casus te bespreken en tot nieuw inzicht te komen. Het heeft me een duidelijk inzicht gegeven in mijn volgende stap en daar ga ik nu ook voor.” – Angeli, Advisor to the Chief Investment Management at PGGM Investments. “Organisatieopstellingen voor ondernemers. Intensief, informatief en inspirerend. Goed om andere mensen te zien in herkenbare situaties, de inzage in wat mensen beweegt, beweegt mij.” – Jelle, eigenaar van Sipkema bv.

Systemische kijk op het doen van de juiste dingen

We werken dus met organisatieopstellingen voor ondernemers die vernieuwende inzichten en impulsen geeft binnen het ondernemers- en leiderschap. We focussen ons op het onbewuste, daar waar de echte antwoorden vandaan komen; het fingerspitzengefühl om op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen. Om daar te komen maken we gebruik van systeemopstellingen.

Bastiaan van Meeteren en Marja Leertouwer

Bij de organisatieopstellingen voor ondernemers  zijn ondernemers aanwezig die elkaar niet kennen. De vraag van de deelnemer wordt door de begeleider uitgediept. Vervolgens worden door de deelnemer zogenaamde representanten in de ruimte opgesteld die personen en zaken representeren die onderdeel zijn van de ingebrachte vraag. Denk aan partners, het team, geld, medewerkers, managers, locaties, producten of diensten, klanten en jijzelf. De representanten vormen een energetisch samenhangend systeem. Zij blijken vrij zuiver aan te voelen welke beweging wenselijk is in de rol die zij als representant vertegenwoordigen. Het beeld verkrijgt zijn werkingskracht op alle betrokkenen. Dit fenomeen is tot op heden niet exact te verklaren, maar de informatie die hieruit naar boven komt blijkt keer op keer bruikbaar voor de besluiten waar ondernemers, bestuurders en beslissers voor staan.

“Een verrassende en leerzame dag. Blijkbaar worstelen er meer mensen met het vinden van balans, in welke vorm dan ook.” – Dennis, Director International Services, Van der Velden Marine Systems. “Ik was tot dusver onbekend met het verschijnsel `organisatieopstelling`, en ben erg onder de indruk geraakt van de mogelijkheden die dit voor mensen binnen organisaties biedt. Abstracte, strategische kwesties worden op krachtige en soms confronterende wijze visueel gemaakt, waardoor vanuit contact met de eigen intuïtie de juiste keuze zichzelf maakt.” – Sander, Associate professor, Radboud University Medical Centre Nijmegen.

Als alles binnen jouw organisatie op zijn plek staat en verbinding kan maken dan klopt het systeem, je raakt in de gewenste stroomversnelling. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

Contact aanvraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten over organisatieopstellingen? »

Deelnemers aan de organisatieopstellingen voor ondernemers, bestuurders en leidinggevenden beoordelen ons met 4.8 van de 5 sterren (53 beoordelingen )

je bent offline