Van betekenis zijn voor uw klanten

Na de training klantgericht communiceren zijn de deelnemers in staat om te handelen op basis van wat de klant wil. Ze weten op welke manier hun gedrag het gedrag van de klant beïnvloedt. Door snel en doeltreffend contact te maken met een klant weten ze een positieve indruk te maken. Ze stellen de juiste vragen zodat de klant zich serieus genomen voelt. Ze komen er snel achter op welke wijze ze het meest aan de verwachting van de klant kunnen voldoen.

PAK biedt ook supervisie op klantgerichtheid voor management teams.

Klantgericht communiceren levert nieuwe klanten op

U wilt dat uw klanten tevreden zijn over uw organisatie waardoor ze bij u zullen blijven kopen. Zo tevreden zelfs, dat zij andere (potentiële) klanten naar uw organisatie sturen. De medewerkers leren in de training klantgericht communiceren de échte behoefte van de klant kennen en daarop in te spelen. Zij vinden het belangrijk dat ze zichzelf door service en klantgerichtheid positief en herkenbaar onderscheiden. Klantgerichtheid vertaalt zich in een goede relatie tussen beide partijen.

Heeft u een klantgerichte organisatie?

Het is van belang dat iedere medewerker zijn eigen rol en verantwoordelijkheid kent binnen klantgerichtheid. In de training staan we stil bij de betekenis van klantgericht communiceren. De deelnemers leren zich in te leven in de klant en hoe ze de regie over het gesprek kunnen behouden. Ze leren de organisatie en zichzelf goed neer te zetten in een klantgesprek met verschillende klanttypen.
In klachtenafhandeling en het omgaan met klanten die als lastig ervaren worden, heeft klantgerichtheid een belangrijke plek. Klantgericht communiceren is in deze situaties belangrijk om de klant weer positief naar uw organisatie te laten kijken. Klanten die zich begrepen en gehoord voelen, ook in geval van een klacht, zullen zich klantgericht behandelt voelen en dit doorvertellen aan vrienden en kennissen. Het levert extra klanten op!

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

Contact aanvraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten over onze workshops klantgericht communiceren? »

Deelnemers aan de workshops Klantgericht communiceren beoordelen ons met 4.5 van de 5 sterren (173 beoordelingen )

4/5
""Positief verrast: was een training waar echt verrassingen uit kwamen, vooral met het bedenken van een case, hierdoor kwamen er punten naar voren die mee genomen kunnen worden in de interne coaching. Ik vond de trainer inspirerend: Marianne was goed voorbereid, had zich merkbaar goed ingelezen in de diensten die wij leveren. De training was nuttig, ik heb een aantal goede tips gekregen die mij in mijn werk zeker zullen helpen.""
4.5/5
""Ik vond de training ook heel inspirerend met een aantal eye-openers. In het begin was het spannend maar ik ging vol energie en nieuwe ideeën naar huis. Ik vond het verbluffend hoe de trainingsactrice in korte tijd types neerzet. He was zeer goed om mee te oefenen. Ik heb geleerd dat ik duidelijker wil overkomen: hiermee worden de verwachtingen voor de klant ook helder.""
4/5
""De training Klantgericht communiceren was absoluut prettig en nuttig en brengt onderlinge afstemming en begrip en inzicht in elkaars werkgebied en discipline. Trainer Marianne had de focus op de groep en was in staat om alle individuele deelnemers te voorzien van duidelijke aandachtspunten en feed back. Opvallend was de niet standaard benadering en het benoemen van niet nuttige zaken (geen rollenspelen, geen onechte situaties etc.) Interpersoonlijke en de persoonlijke kant die Marianne liet zien tijdens rust en pauze momenten was eerlijk en open. Gewaardeerd. Hoewel het meeste wat er besproken was, bekend was en ik niet veel schokkende zaken heb gehoord, is het zinvol geweest. Besef en focus op hetgeen je doet en hoe je omgaat met de klanten en deelnemers is prettig. Daarnaast zijn zaken nu aangescherpt en door de concrete benoemingen weer concreet op het netvlies.""
3.5/5
""De voorbereidingsvragen vond ik prima. Gaf stof tot nadenken. Het was een gevarieerde training en interactief. Niet saai. Persoonlijk heb ik niet veel “vergelijkingsmateriaal” maar ik heb trainer Frits wel als prettig ervaren. Hij weet zaken over te brengen. Mijn persoonlijk leerdoel voor deze dag was om meer bewust te raken/zijn van de klant. En hoe wij als bedrijfsbureau gezamenlijk hier een goede invulling aan kunnen geven. Hoe wij als Bedrijfsbureau weer 1 team kunnen worden. Ik vond de training Klantgericht communiceren duidelijk, nuttig en precies goed.""
4/5
""De voorbereidingsvragen waren uitgebreid en to the point. Ze gaven een goede indruk van wat van de training verwacht kon worden. Het was een prima training, leuke oefeningen, goede balans tussen “doe”-oefeningen en “zit/ denk”-oefeningen. Trainer Frits kwam heel vertrouwd over, gaf gelijk het gevoel dat je kon zeggen wat je op je hart had. Frits hield goed de leiding en liet iedereen zijn mening aan bod komen. Verder gaf hij duidelijk aan wat de bedoeling van een opdracht was en hoe deze moest worden uitgevoerd. Dit zonder belerend over te komen. Mijn verwachting was dat we na deze training als team weer positief en met plezier aan het werk konden gaan. De training heeft daar zeker een aanzet toe gegeven. Het was een positieve dag waarin we met elkaar aan de slag zijn gegaan! Ik denk dat het sowieso zinvol zou zijn om dit soort trainingen vaker te doen. We hebben dit als team best wel nodig, ik in ieder geval wel! Het is goed om eens op een andere manier met elkaar bezig te zijn. Dit zorgt voor een frisse kijk op zaken! Ik vond de training duidelijk, nuttig, kundig, precies goed en ik was positief verrast. Vaker dit soort dagen! ""
3.5/5
""Ik vond het een leuke dag en het programma was duidelijk afgestemd op onze organisatie. Wat ik erg leuk vond waren de filmpjes met interviews met onze collega’s. Dat was net weer even anders als de ‘interne klant’ trainingen die ik tot nu toe heb meegemaakt. De daadwerkelijke opbrengst van deze dag voor mij zal zijn dat ik met deze dag weer even de puntjes op de ‘i’ ben gaan zetten voor wat betreft mijn contacten met mijn klanten (intern en extern), vooral met de wat lastiger klanten. Even tot 10 tellen bijvoorbeeld, en bedenken hoe ik ga reageren, is wel weer even een actie waarop ik me wat meer ga concentreren. De begeleiders van PAK vond ik prima, met name Rosa vond ik helder en duidelijk. Verder geen opmerkingen.""
4.5/5
""Ik heb met een aantal dames van het secretariaat de dag besproken. We vonden het leuk, leerzaam en vooral erg nuttig. Proberen de focus weer op onze klant te krijgen. Mijn eigen opbrengst is vooral dat we het onze klant soms best wel makkelijker kunnen maken. In het rollenspel heb ik expres heel erg mijn hakken in het zand gezet en de man “van de nieten” gespeeld. Normaal gaat dat echt anders, maar ook voor mij valt daar wel te verbeteren. We gaan met name de procedures en workflows die we bedacht hebben tegen het licht houden en vereenvoudigen. De begeleiding was goed. Isa hield over de hele dag genomen goed de regie en weet in de rollenspellen snel de vinger op de goede plek te leggen. Floris was heel bedachtzaam en vatte goed samen. Dank jullie wel voor jullie inzet en inbreng.""
4/5
""Het onderwerp ‘Dienstverlening aan de interne klant’? vond ik een goed onderwerp om even bij stil te staan, zonder het te zwaar te maken. Dat is zeker gelukt. De daadwerkelijke opbrengst van deze dag is voor mij dat ik weer even de dingen bepaald heb die ik eigenlijk al weet: meta-communicatie, uitgaan van mogelijkheden etc. Begeleiders Isa, Rosa en Floris zorgden ervoor dat de dag niet zwaar werd, maar luchtig bleef. Met de nodige humor wel de juiste punten in de groep en persoonlijk aangeraakt. We hebben heel veel punten over klantgerichtheid aangeraakt. Mooi. Het is zaak nu door te pakken. Dat had wellicht concreter geworden als we hadden vastgelegd waarmee iedereen (persoonlijk) aan de slag gaat. Prima gedaan.""
4/5
""Ik vond het een leuke en leerzame dag met een goed resultaat. Wat betreft afwisseling in werkvormen was de dag goed ingedeeld. Wat wij zelf moeten doen om de dienstverlening aan de klant te verbeteren is goed aan bod gekomen. De rollenspellen aan het begin van de dag door Rosa en Floris waren een goed middel om de pijnpunten meteen duidelijk te maken. Het is dan wel een uitdaging om de groep meteen scherp te krijgen als je net bent gestart, maar na wat aanmoediging ging dat wel goed. De daadwerkelijke opbrengst van deze dag zal voor mij zijn dat ik 3 verbeterpunten genoteerd heb en op mijn beeldscherm geplakt en ik heb 2 daarvan zelfs al direct kunnen toepassen. Er zijn nog meer verbeterpunten maar die pak ik pas op als deze eerste 3 er goed in zitten. Ik heb alleen Isa voldoende meegemaakt om daar een oordeel over te geven. Ik vond Isa goed de leiding nemen over de dag qua proces (programma, groepen weer bijeen, tijdbewaking) en ik vond dat ze voldoende ruimte gaf voor input uit de groep maar ook goed kon afbakenen. Soms zou ze iets verder kunnen doorvragen om meer tot de kern van een probleem te komen, maar ik kan me ook voorstellen dat ze het zo liet gaan omwille van de tijd. Over Rosa en Floris; prima acteurs in de rollenspellen, vragen goed door bij opmerkingen uit de groep. Bedankt voor de leuke en leerzame dag!""
4/5
""De voorbereidingsvragen die wij voorafgaand aan de training kregen waren goed omschreven vragen, ik vond het erg prettig dat er duidelijk werd aangegeven over welke competentie je een leerpunt kan maken, de verdeling van de vragen vond ik helder. Ik vond de training een duidelijk 3-luik. Een ochtend waarin je uitgedaagd werd te kijken naar je huidige positie. Daarna werd je geconfronteerd met jezelf in een rollenspel, om vervolgens te kijken waar je dacht te staan die morgen en waar je werkelijk staat. Een wat theoretischere 2e keer om echt dieper naar technieken te kijken het afsluitende deel om de eerste 2 trainingen samen te vatten èn in de praktijk te brengen. Helder en prettig. Trainingsactrice Rosa vond ik echt heel sterk spelen. De klant die ik zelf gekozen had is soms wat lastig te omschrijven, maar ze snapte het meteen en speelde het (tot vervelens aan toe) echt heel goed. Frits is een prettige trainer, benadrukte regelmatig het niet-goed/niet-fout-principe wat de sfeer erg leergierig maakte en je de ruimte gaf uit je comfort-zone te stappen. Rustig, duidelijk en positief. Door de voorbereidende vragen had ik al een goed leerdoel voor ogen. Frits heeft ieders leerdoel in de gaten gehouden en je, ook in de kleinere opdrachtjes tussendoor, uitgedaagd ze toe te spitsen op je leerdoelen, hierdoor sloot de training, voor mijn leerdoelen, zeer goed aan op wat ik van te voren verwacht had. Ik vond de training uitdagend en professioneel.""
4/5
""Ik vond het een leuke dag. Goede gelegenheid om te ondervinden hoe ieder in z’n werk zit. M.n. de filmpjes waren een mooi aanknopingspunt om eens kwesties aandacht te kunnen geven zonder dat het meteen mijn mening hoeft te zijn. De daadwerkelijke opbrengst van deze dag zal voor mij m.n. zijn te horen wat medewerkers (m.n. degenen die nog relatief kort in dienst zijn, op ander vestigingen) van het werk, inclusief de samenwerking, vinden; hoe dat loopt en welke moeilijkheden worden ondervonden.""
4/5
""Ik kan wat met de training, het zet me op scherp en de training wat kundig. Deels bekende stof maar juist goed scherp neergezet. Goede opbouw en voorbeelden, duidelijk. Trainer Allard was rustig, geïnteresseerd en vakkundig. Trainingsacteur Floris was aardig, innemend en vertrouwd.""

je bent offline