Van feedback worden we beter

Onder samenwerken verstaat PAK Organisatieontwikkeling beter worden van elkaar en met elkaar. In onze feedback training wordt degene die feedback geeft én degene die feedback ontvangt er beter van.

Feedback training

Iedere organisatie is gebaat bij een open feedback cultuur. Feedbackregels bieden geen duurzame oplossing, maar gevoel voor wat wel en niet werkt bij het geven van feedback is wel een vereiste. Feedback is een boodschap over het gedrag of de prestaties van een ander. Feedback is onmisbaar als een medewerker met anderen samenwerkt.

Om een open feedback cultuur te creëren is het onvoldoende om enkel te leren om feedback te geven. Een open feedback cultuur kun je niet opleggen. Die ontstaat geleidelijk als mensen feedback gaan vragen. Hoe je dat doet en hoe je de kwaliteit van de feedback kunt verhogen in het ontvangen van feedback leer je in onze feedback training.

“De feedback training vond ik nuttig, vooral om te zien hoe makkelijk, en in korte tijd, je bepaalde situaties anders of beter kunt aanpakken” Connie – Paraveterinair, deelnemer training Overtuigend communiceren bij Sterkliniek Hillegom

In de feedback training leer je door te doen

In deze interactieve communicatietraining ligt de nadruk op praktische oefening. De deelnemers zijn continu in actie. Zij gaan direct aan de slag met voorbeelden van feedback geven en ontvangen uit hun eigen praktijk. Vanzelfsprekend wordt uitvoerig stilgestaan bij de theorie over feedback geven en ontvangen. PAK Organisatieontwikkeling maakt hiermee de verbinding tussen begrijpen en daadwerkelijk kunnen.

Onze feedback training is voor organisaties die beseffen dat de basis van een productieve werksfeer ligt in constructieve communicatie. Deze feedback training is voor teams die het gevoel hebben dat er meer te halen valt uit het contact tussen de groepsleden. Deze training is no-nonsense, concreet en – niet onbelangrijk – erg leuk!

Programma teamtraining feedback geven

Feedforward. Afstemming verwachtingen. Welke spelregels achten de deelnemers nodig om in een veilige leeromgeving te werken met elkaar?

Feedback ontvangen. Uitleg van en oefening met de triggers voor weerstand bij het ontvangen van feedback: inhoud, relatie en identiteit. Het vinden van een ‘common ground’ voor het ontvangen van feedback.

Feedback vragen. Hier draaien we het om: waar willen de deelnemers feedback op? Hoe specifieker de feedbackvraag, hoe specifieker de feedback die gegeven kan worden. Dit is de start van het onderling feedback vragen en geven aan elkaar.

Feedback geven. We geven bewust geen feedbackregels. Het team stelt zelf de do’s and dont’s op van het geven van feedback. De trainers geven uitleg over het effect van iedere ‘do’ en ‘don’t’ die door het team wordt gedefinieerd.

Feedbackcultuur. Aan de hand van door de teamleden aangedragen thema’s begeleiden de trainers in organisatie- of teamopstelling. Deze vorm van systemisch werken versnelt de zoektocht naar oorzaken, dynamieken, voedende en beperkende elementen voor een open feedbackcultuur.

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

Contact aanvraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten over onze feedbacktrainingen »

Deelnemers aan onze feedbacktrainingen beoordelen ons met 4.6 van de 5 sterren (364 beoordelingen )

4.5/5
""Ik vond de workshop heel verfrissend. In het begin was ik wat sceptisch, want ik vroeg me af hoe reëel het was om die gesprekstechnieken toe te passen en het gesprek toch soepel te laten verlopen. Maar na een aantal rollenspellen en voornamelijk het onderwerp ‘feitelijk gedrag’ kreeg ik een aantal inzichten om mijn gesprekstechniek onder de loep te nemen. Trainer Frits is zeer open met zijn communicatie, vriendelijk, en geeft een training met een grapje. Door middel van voorbeelden geeft hij een duidelijke spiegel voor. In de praktijk pas ik nu mijn gesprekstechniek wat aan om feitelijk gedrag te onderscheiden van de eigen invulling die ik er voorheen aan gaf. De workshop geeft in duidelijke taal aan welke stappen er genomen kunnen worden en daarbij geeft Frits handige, bruikbare tools en handvatten om in de praktijk te brengen.""
4.5/5
""Tijdens de kick-off was het prettig om alvast de trainer en medecursisten te ontmoeten. Ook nuttig dat de persoonlijke doelen toen al geformuleerd werden, als dat op de 1e cursusdag nog had gemoeten had dat veel tijd gekost en dat zou zonde zijn geweest. Ik vond de beide trainingsdagen zeer goed en inspirerend. Er was veel ruimte om te oefenen, om je twijfels uit te spreken. Je kon goed vanuit je eigen persoon oefenen met feedback geven. Trainer Frits is goed, duidelijk in de instructies en in staat een veilige sfeer te creëren. En ook trainingsactrice Rosa is goed: ze kon aan de hand van onze omschrijvingen goed situaties neerzetten waar we mee konden oefenen. Ook kon ze goed ons een inkijkje in de gedachten van de ander geven. Ik heb nu handvatten hoe ik feedback kan geven. Hierdoor voel ik mij zekerder in het geven van feedback en zal ik het ook vaker doen. Daarnaast weet ik nu waar voor mij de valkuilen liggen in het geven van feedback. Ik vond de training kundig, inspirerend, duidelijk, nuttig, ik kan er wat mee, ik was positief verrast en ik kan er wat mee.""
4.5/5
""Ik vond de workshop precies goed, nuttig, inspirerend, duidelijk en ik kan er wat mee. De workshop was wel anders dan ik van tevoren had verwacht maar voor de groep was het een waardevolle workshop. Ik vind Frits een goede trainer die de situatie goed kan inschatten en per situatie zich kan aanpassen zonder daarbij het programma en dus het doel uit het oog te verliezen. We gaan nu in de praktijk op individuele basis gesprekken aan en afspraken maken om het geven van feedback een vast onderdeel te laten zijn van ons werk en onze samenwerking. Ik zie als gevolg van deze workshop het teamgevoel toenemen en ook de bewustwording naar elkaar neemt toe.""
4.5/5
""De training sloot aan bij mijn leerdoel, en de aanpak/werkwijze van de trainer en de acteur waren zeer goed. Ik vond de trainer inzichtvol. Bastiaan legt goed de vinger op de juiste plek en stelt de juiste vragen. Hij creëert ook een prettige sfeer. Trainingsactrice Barbara gaf nuttige adviezen en individuele aanwijzingen over hoe de feedback beter kan. Zij is, vond ik, ook goed in staat om een abstracte versie van de voorgestelde personages te spelen. Ik vond de training leerzaam. Hoe ik me had voorgesteld dat je feedback zou moeten geven was anders dan hoe het ons werd geleerd, dus dat was vooral leerzaam. Ik vond verder zowel de 1 op 1 oefeningen met de actrice nuttig, als het kijken naar hoe anderen deze oefeningen doen en wat zij beter kunnen doen. ""
4.5/5
""Ik vond de training nuttig, duidelijk, leuk, inspirerend, grappig, leerzaam en precies goed. Trainer Bastiaan is deskundig. Hij zorgde ervoor dat iedereen aan bod kwam en verdeelde de tijd en aandacht goed. Barbara is een goede trainingsactrice, zij kan veel verschillende types spelen. Knap hoe zij met ogenschijnlijk gemak met teksten over fictieve situaties op onze werkvloer op de proppen kwam. De aanpak/werkwijze van de trainer en acteur was zeer goed en de training sloot aan bij mijn leerdoel.""
4/5
""Ik vond de training duidelijk, nuttig en precies goed. De verscheidenheid aan opdrachten en voldoende interactie vond ik goed aan de training. Trainer Allard deed zijn werk goed. Ik had het geluk om in de training eens niet met mijn eigen ploeggenoten te zitten, positief bedoeld. Zo hoor je weer eens nieuwe dingen waar je weer wat van kan opsteken. Zeker als dit is met collega’s waarmee je eigenlijk nooit in de ploeg samenwerkt. Allard is een kundig en prettige trainer die kennis van zaken heeft. Hij weet tijdig te schakelen en bij te sturen daar waar dit nodig is.""
4/5
""Ik was niet bij de kick-off van deze training. De uitzondering die ik hiermee was werd van jullie kant goed opgepakt. Het contact via mail en telefoon was aangenaam en de opdrachten waren duidelijk, zo heb ik de eerste trainingsdag goed aan kunnen sluiten. Hoewel ik dus later ben ingestapt voelde ik mij welkom. De sfeer was rustig en ontspannen. Ik had een goede aansluiting met de opdrachten (doelen). Ik had niet verwacht dat feedback geven zo moeilijk is. Een echte eye-opener. Eén woord kan het gesprek al kantelen in positieve of negatieve zin. Daarom is de voorbereiding heel belangrijk en ook het waarom van het gesprek. Dus ik ga de gesprekken goed voorbereiden. Ook de dramadriehoek is een eye-opener. Ik doorzie nu beter hoe de verhoudingen kunnen liggen.
Heel fijn. Inzicht gekregen. Eerst goed voorbereiden, duidelijk doel voor ogen hebben. Daarna kan er een gesprek plaats vinden. Gesprek is gelijkwaardig. Veel oefenen baart kunst. Voor nu ben ik nog bewust onbekwaam. Trainer Frits is een rustige en positieve man. Hij heeft mij het gevoel gegeven dat ik dit kan. Ook toen ik zelf nog dacht van niet. Motiverend. Trainingsactrice Rosa is een fijn mens, positief en inspirerend. Knap hoe zij haar rol pakte. Deze manier is zo goed gekozen. Best wel spannend maar het geeft zoveel inzicht als iemand vertelt hoe de boodschap binnenkomt. Zo pak ik het nu ook aan in het oefenen. Ik vraag heel duidelijk van tevoren of diegene op wil letten op wat hij/zij voelt bij mijn boodschap.""
4.5/5
""Nuttig, inspirerend, duidelijk, meer van dit, kan ik wat mee, positief verrast, zet me op scherp, kundig. De Kick-off was voor mij een openbaring, zoals Frits me op me gemak stelde. Duidelijke afspraken werden er gemaakt. En het was voor mij duidelijk hoe de komende trainingsdagen er ongeveer zouden uitzien. De beide trainingsdagen waren pittig, maar ik heb heel, heel veel geleerd. En ik zou hier nog wel wat langer mee bezig willen zijn. De andere mensen in de groep hadden al eens eerder iets met Feedback gedaan en ik alleen een paar uurtjes in een soort van workshop op school, waarvan ik de uitleg moeilijk vond. Frits vond ik een prima trainer. Hij is aardig en betrokken. Hij was duidelijk in zijn uitleg en afspraken en hield ons daar ook aan.
Wat voor mij heel belangrijk was dat ik me veilig voelde. Rosa is een prachtige, kundige trainingsacteur. Daarnaast ook heel aardig en zeer inlevend in onze “problemen”. Heel knap hoe zij dit oppakte. Ook bij haar voelde ik me veilig. Een eye-opener voor mij was: dat ik met een goede gedegen voorbereiding en als ik rustig blijf, vertrouwen kan hebben in mezelf om een feedback gesprek aan te gaan. Mede ook door de handvaten ( INGE en LSD ) die we hebben aangeleerd en aangereikt door Frits en Rosa, onze trainer / acteur. Ook Feedback ontvangen zal ik met meer vertrouwen tegemoet zien, als dat nodig mocht zijn.""
4.5/5
""Ik vond de training nuttig en kundig. De training begon met een dag waarbij ruimte was voor zelfreflectie. De tweede was een leuke trainingsdag waarin ook de grenzen van feedback duidelijk werden. Ik vond het goed om met collega’s van andere afdelingen van gedachten te wisselen. De training was goed; ik heb geen verbeterpunten. Allard is een prettige, scherpe trainer met een goed inlevingsvermogen. Hij gaf voldoende ruimte voor discussie en wist door gericht doorvragen de situatie voor iedereen te verduidelijken. De daadwerkelijke opbrengst van deze training zal voor mij beter contact met collega’s van andere afdelingen zijn.""
3.5/5
""Ik vond de training inspirerend en ik kan er wat mee. De trainer vond ik prima.""
4/5
""De daadwerkelijke opbrengst van deze training zal voor mij een beter contact met collega’s van andere afdelingen zijn, ik vond het fijn om met collega’s van andere afdelingen een dag op te trekken. Trainer Allard kon de groep goed bij de les houden. Voor mij was de training oke’, ik heb geen verbeterpunten. Iedereen kreeg ruimte genoeg om zijn ideeën te verduidelijken. Er was ruimte voor iedereen om te discussiëren. Verder vond ik de training duidelijk, nuttig en kundig.""
5/5
""Ik heb de training als intensief maar zeer inspirerend en nuttig ervaren. De twee hele dagen waren weliswaar lang maar ik had geen uitgeput gevoel aan het eind van de dag, wel een vol hoofd, vol zin. Vaak cursussen gehad tijdens studiedagen maar deze vind ik echt heel toepasbaar en nuttig en nog inspirerend ook. De Kick-off was een prima middag, het zorgde ervoor dat ik zin en reikhalzend uit keek naar de twee hele dagen. Het was prettig dat we maar met zo weinig mensen waren, dat maakte dat er heel snel een sfeer van vertrouwdheid ontstond; dat bleek ook wel uit het feit dat het bij sommige mensen veel emoties losmaakte. Ook konden we door de kleine groep ruimschoots oefenen met de actrice. Met name de tweede dag heb ik als behoorlijk intensief ervaren ook weer door de emoties bij anderen, dat had ook zijn weerslag op mij merkte ik toen ik naar huis reed. De eerste stappen zijn nu gezet, nu nog in de praktijk brengen. Frits is een fijne man, die iedereen goed tot zijn recht liet komen. Hij bewaakte goed de grenzen van zowel het onderwerp als de mensen, er werd niet onnodig uitgeweid, maar daar waar nodig gingen we dieper op het onderwerp in.""
4/5
""Ik vond de training en trainer Frits duidelijk, hij zette mij aan het denken. Ik kan er wat mee, Frits gaf aan de hand van voorbeelden aan hoe je feedback kan geven en wat de valkuilen zijn. Ik zal door de workshop nu minder lang wachten met het geven van feedback en proberen deze zonder vooroordeel te geven. De workshop zet me op scherp; ik was mezelf er niet van bewust dat ik feedback gaf met al een vooroordeel. Ik ben positief verrast door de workshop.""
3.5/5
""Ik kijk positief terug op de feedback training, ik ben er met een open instelling ingegaan en heb er zeker wat van opgestoken. De tweede trainingsdag was een goed vervolg van de eerste dag. Trainer Allard maakte op mij een goede indruk.""

je bent offline