Fit voor de toekomst

Focussen op duurzame inzetbaarheid is voor veel organisaties een noodzaak. Door de ontwikkelingen in en rond organisaties enerzijds en de vergrijzing anderzijds, is er een andere kijk nodig op eigen en andermans inzetbaarheid. Hierover met elkaar in gesprek gaan is de basis van onze training Duurzame inzetbaarheid, waarin we werken met thema’s zoals;

–        Werkgeluk–        Bevlogenheid
–        Werkdruk–        Vitaliteit
–        Fysieke belasting–        Strategische personeelsplanning

Duurzame inzetbaarheid volgens PAK

Volgens PAK gaat een gezonde performance vóór een maximale performance. Dat betekent dat we kijken of:

  • Iedereen op de juiste positie zit en op een gezonde manier in relatie staat met zijn omgeving en de missie van de organisatie;
  • Iedereen de dingen doet die bij zijn taken en verantwoordelijkheden horen en daarbij uit de dramadriehoek blijft;
  • Iedereen doet wat hij kan en kan wat hij doet binnen een cultuur waarin fouten maken en daarvan leren normaal is.

Vanaf de start werken we in co-creatie. Zowel in de voorbereiding als tijdens de uitvoering versterken PAK en jouw organisatie elkaar met inhoud en de vormgeving van de bijeenkomsten. De begeleiding wordt gedaan door een organisatieontwikkelaar van PAK samen met een inhoudelijke expert (meestal een HR Businesspartner) van jouw organisatie. Wij weten alles van beleving en beweging en de expert kent alle mogelijkheden binnen de organisatie.

Erwin Klappe | Adviseur Duurzame Inzetbaarheid | HRM| ProRail – “Voor de MT sessies Duurzame Inzetbaarheid bij ProRail werken we met plezier samen met PAK. In deze coproductie geven we vanuit ProRail een achtergrond over de vragen: wat is duurzame inzetbaarheid? Wat bepaalt duurzame inzetbaarheid? En hoe vergroot ik de inzetbaarheid van mijn medewerkers vanuit mijn rol als leidinggevende? Een cruciaal element in de training is de dialoog met medewerkers oefenen. De acteurs van PAK doen dit op treffende wijze. Zij verstaan hun vak, door zich goed in te leven in het thema, de personages en de vraagstukken die er bij medewerkers kunnen leven. Voor veel leidinggevenden wordt dit gezien als een waardevolle en soms confronterende spiegel. Bij de deelnemers ontstaat vaak enthousiasme om na afloop van de training in gesprek te gaan met medewerkers over hun vitaliteit, mobiliteit en veranderbereidheid. Daarmee is een belangrijk doel van de training gehaald: in gesprek gaan, zijn en blijven over duurzame inzetbaarheid!”

Intens en concreet

In onze begeleiding van deze bijeenkomsten brengen we balans tussen intensiteit en veiligheid. We werken zorgvuldig en durven dichtbij te komen. Duurzame inzetbaarheid wordt concreet gemaakt voor de leiding, HR en de teams zodat iedereen er praktisch en realistisch mee aan de slag kan.

Wil jij fit zijn voor de toekomst? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contact aanvraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer weten over duurzame inzetbaarheid? »

je bent offline